Magazyn architektoniczny : Bukit Panjang Hawker Centre Międzynarodowe zgłoszenie do konkursu / Materium

Dzięki uprzejmości Materium Propozycja Bukit Panjang Hawker Center firmy Materium, ogłoszona jako jedna z finalistów międzynarodowego konkursu, manifestuje i promuje kulturę żywnościową Singapuru.
Skomponowany z unikalnego programu, projekt jest skromną przestrzenią społeczną i społeczną, pomimo kosmopolitycznej natury społeczeństwa.
Jego niepozorny charakter pozwala ludziom z różnych środowisk cieszyć się posiłkiem w najbardziej zrelaksowanym i wygodnym stanie.
Proste, swobodne i nieformalne: bycie zrelaksowanym pozwala być społecznym.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Kultura żywnościowa jest ważnym składnikiem wielu mieszkańców Singapuru.
styl życia i jedzenie poza domem to nie tylko zwykła, codzienna sprawa; decyzje o tym, co i gdzie jeść, mają duże znaczenie dla typowego Singapuru.
Program ustanawia powiązanie pomiędzy żywnością, wygodą i wymianą społeczną w centrum ostrzału , wykorzystując żywą kulturę żywnościową do aktywowania przestrzeni społecznych i odwrotnie.
Dzięki uprzejmości Materium Zaczynając od nieskazitelnego białego pudełka, projekt rozkłada się i zawiera intymne przestrzenie społeczne na różnych poziomach centrum domina poprzez serię odejmowań i fałd.
Ta nowa bliskość przestrzeni interakcyjnych i żywności ma na celu nie tylko zachęcanie do nawiązywania kontaktów między ludźmi, ale także poprzez stopniowe składanie projektu, angażowanie kontekstu i szerszej społeczności.
Dzięki uprzejmości Materium Projekt centrum Hawker to wpis do Konkursu BPHC, zapraszający projekty architektoniczne dla nowego ośrodka w Bukit Panjang.
Współorganizowane przez Narodową Agencję Ochrony Środowiska i Singapurski Instytut Architektów, konkurs szuka nowych propozycji, które mogłyby ponownie przemyśleć rolę centrów alarmowych, po przerwie trwającej 27 lat, kiedy została zbudowana ostatnia.
Konkurując pomiędzy lokalnymi i regionalnymi firmami projektowymi w 2-etapowym konkursie, ten wpis został wybrany na jednego z pięciu finalistów w drugiej turze, gdzie następnie wyłonił się zwycięzca trzeciej nagrody.
Dzięki uprzejmości Materium Architects: Materium Lokalizacja: Singapur Zespół projektowy: Kelvin Lim, Keith Goh Wielkość: 3000m.
Rok: 2012
[przypisy: konstrukcje aluminiowe, beton architektoniczny, piaskowanie aluminium ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Artykuł dotyczy tematów: beton architektoniczny konstrukcje aluminiowe piaskowanie aluminium