Nowoczesna architektura : Skillbill / Maxwan

Dzięki uprzejmości Maxwan Architects: Maxwan Lokalizacja: Rotterdam, Holandia Partner w ładunku: pasjonaci Dijkstra Team Leader: Martijn Anhalt Zespół projektu: Artur Borejszo, Jason Hilgefort, Nara Lee, Nobuki Ogasahara, Michiel Raats, Harm te Velde Klient: Crimson / Estrade Projecten , Blauwhoed Project Development i obszar serwisu dS + V: 15 ha Obszar projektu: 10 000 m kw.
Obrazy: Dzięki uprzejmości Maxwana Dzielnica Oud-Charlois znajduje się obok największego sztucznego portu portowego na świecie: Waalhaven.
Ich oddzielenie to szeroka droga, grobla, niektóre tory kolejowe, droga, pas przemysłowych szop i znowu droga.
Po ich przejściu trafiasz na wąski zielony pas, między podwórkami Oud-Charlois i krajobraz z prostymi, introwertycznymi warsztatami.
W tym pasie zapominasz o porcie, nie widząc ani nie wyczuwając żadnych jego działań.
Dzięki uprzejmości Maxwana Jest to propozycja, aby ożywić ten pasek.
Ten kawałek zieleni zostaje uwolniony, aby stać się czymś więcej: wolną strefą Charlois.
Wolna Strefa Charlois twierdzi, że jest to wolna przystań dla inicjatyw zarówno z sąsiedztwa, jak i portu.
Inicjatywy są dozwolone, jeśli mają charakter publiczny.
Dzięki uprzejmości firmy Maxwan Dla niektórych firm związanych z portami kluczowym czynnikiem przy wyborze lokalizacji budynku jest widoczność dla mieszkańców Rotterdamu: ich (przyszłych) klientów, partnerów biznesowych i ludności, z której rekrutują swoich pracowników.
Wolna strefa Charlois jest bez wątpienia idealnym miejscem dla takich firm.
Budynek zbudowany na pasie pomiędzy Oud Charlois i portem może rozciągać się wzdłuż grobli i linii kolejowych w kierunku Waalhaven, a do wspólnoty Charlois po drugiej stronie.
Dzięki uprzejmości Maxwana.
Skill Building.
właśnie to: łączy się z portem i ludźmi z Charlois i Rotterdamu.
Wykorzystuje logistykę na poboczu grobli, zapewniając łatwy dostęp do pociągu, ciężarówek i statków.
Dlatego hala produkcyjna jest wzniesiona ponad teren budowy i naprawdę łączy się z otaczającą infrastrukturą.
Biura firmy zwrócone są w stronę dzielnicy i przecinają halę produkcyjną.
Z tego powodu niektóre z biur wyglądają na korytarz.
Wyobraź sobie dział sprzedaży, który jest w stanie pokazać klientowi najnowocześniejsze maszyny i ich wykwalifikowanych pracowników bez konieczności opuszczania biura.
Zgodnie z wytycznymi Wolnej Strefy budynek jest połączony ze strukturami komunalnymi w parku, na którym znajduje się na przykład siłownia firmy.
Ze względu na swój charakterystyczny kształt, budynek jest oświadczeniem dla firmy i dla nowych dynamicznych relacji Charlois i największego portu w Europie.
Dzięki uprzejmości Maxwana
[hasła pokrewne: parnik elektryczny używany, standardowe wymiary drzwi, z czego zrobić taras ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Artykuł dotyczy tematów: parnik elektryczny używany standardowe wymiary drzwi z czego zrobić taras